DELA

Englund: Räknar bort Gimomatchen

ISHOCKEY. IFK Mariehamns forwardsstjärna Robin Englund knätacklades tidigt i matchen borta mot Stortorparna (IFK-vinst, 6–5) i lördags och tvingades att kliva av redan i den första perioden. Skadan höll honom även borta från spel mot Liljan i söndags (4–3).
– Det kom två killar från varsitt håll; en knätacklade mig, och så fick jag tyngden från den andra killen över benet. När det händer så tidigt känns det som att de visste att de skulle spela hårt mot mig, men de är väl inte dummare än att de kollar i poängligan före match, säger Robin Englund som gjort näst flest poäng i division III:s fortsättningsserie efter kedjekamraten Alexander Grundström.
I eftermiddag magnetröntgas Englund i Åbo och räknar med att få ett besked om hur allvarlig skadan är i slutet av veckan.
– Jag hade en knäskada för ett par år sen då jag var borta i sex veckor. Men då kändes det mycket sämre, den här gången kan jag i alla fall stödja på benet, säger Englund som dock redan har räknat bort seriefinalen mot Gimo i Islandia.
– Det är synd att man missar ett toppmöte, men sådan är ishockeyn. Och laget vinner ju utan mig så det är bara att hoppas att det fortsätter så. (om)