DELA

En poäng mot serieledaren

FOTBOLL. Examenstider, arbetsförhinder och skador gjorde att Saltvikslaget IF Fram reste med bara 14 man till bortamatchen mot tabellettan Tierps IF. Hemmalaget tog ledningen men ålänningarna kvitterade på hörna till 1–1 efter mål av Fredrik Johnsson.
– 2–1 fick vi på självmål. Vi slog en frispark hårt på mål som en av deras spelare råkade nicka in i mål, säger tränaren Johan Danielsson.
Matchen stod och vägde och bägge lag hade målchanser. Med cirka en kvart kvar av matchen fick Tierp en hörna. En av Framspelarna var lite snabb i reaktionen och tog bollen med händerna med påföljden utvisning och straff. Hemmalagets straffgörare gjorde inga misstag och fastställde slutresultatet 2–2.
– De ägde nog matchen och jag förstår varför de är i topp. Men med ordinarie lag tror jag att vi hade kunnat ta tre poäng, säger Danielsson.
IF Fram ligger fyra i tabellen på 14 poäng och ska innan sommaruppehållet möta tabelltvåan Films SK, som har 15 poäng, och trean Upplands-Ekeby IF, 14 poäng. Chans att klättra uppåt alltså. (mt)