DELA

De gick ner sig i fotbollsträsket

FOTBOLL. I fjol blev det ett kryss och två förluster.
I år hade ålänningarna i laget Sekasuku i VM i träskfotboll satt upp målet att vinna minst en match – vilket de också lyckades med.
– Målet nästa år är att ta mer än tre poäng, säger Thomas Sandell.

Den 14:e upplagan av VM i träskfotboll har avgjorts. Spelplatsen för årets turnering var Ukkohalla i Norra Finland. Där deltog 300 lag och ungefär 5 000 spelare i sammanlagt sex olika klasser: elit (herrar och damer), hobby (herrar och damer), mixed och företag.
I mixedklassen kämpade för andra året i rad laget Sekasuku (Släktblandning) som bestod av en blandning av släktingar, ingifta eller på annat sätt tillhörande spelare från Finland, Sverige, Holland och Åland. Ålänningarna i laget var Thomas Sandell, Sari-Vesa Sandell, Eddie Sandell och Vanessa Troberg.
– De 20 stycken planerna var betydligt torrare i år än i fjol. I fjol kunde man sjunka ned ända till midjan, men i år sjönk man bara ned till knäna emellanåt. Men tungspelat var det, säger Thomas Sandell.
Mixedklassen innehöll 92 lag fördelade på 19 grupper.
I fjol fick ålänningarna med sig en oavgjord och två förluster från turneringen. Målet i år var att vinna minst en match och ta mer en poäng. Det blev också en seger, mot finska Nenättelijät, men också två förluster i gruppspelet som gav Sekasuku en tredjeplats i gruppen.

Läs mer i tisdagens Nyan!

totte.vesterlund@nyan.ax