DELA

De är nominerade till Roffe Lindqvist-priset

ALLMÄNT. Håkan Lindberg, Ing-Mari ”Mimmi” Holmberg och Karl Erik Smulter är nominerade till årets Roffe Lindqvist-pris. Det är femte året i rad som Ålands radio delar ut priset till en person som genom sin livsgärning väckt beundran och respekt och vars insatser påverkat och berikat åländsk idrott.
Lindberg var på 1960-talet en av de absolut snabbaste inom friidrotten på Åland. Flera av hans rekord finns ännu kvar i toppen av den åländska resultatstatistiken. Längdhoppsrekordet på 7,36 har snart överlevt ett halvt sekel.
Fotbollsspelaren Holmberg tog redan som division I-spelare klivet upp i landslaget. Hon har representerat två åländska lag i Finlands högsta serie och är genom spel i IFK Mariehamn en viktig förebild för åländska fotbollsflickor. Hon tog också en viktig strid för det klubbsamarbete som ledde fram till Åland United.
Smulter var den som introducerade redskapsgymnastiken på Åland. I över 10 år var han ensam ledare för gymnastiken på Åland, innan andra tog vid. De senaste 40 åren har han dessutom varit ledare för Folkhälsans hjärtgympa.
Allmänheten kan rösta på sin favoritkandidat genom att ringa ett samtal som kostar 99,5 cent plus lokalnätsavgift. Överskottet går till ungdomsidrotten där vinnaren bestämmer vilken idrottsförening som får pengarna.
För att rösta på Lindberg ringer man 07009 – 8521, för att rösta på Holmberg 07009 – 8522 och för att rösta på Smulter 07009 – 8523.
Omröstningen pågår fram till den 15 januari och priset delas ut i direktsändning i Ålands radio den 27 januari. (ml)