DELA

Daja tvingas till operation

 


FOTBOLL. Daniel ”Daja” Sjölund opereras för sin fotskada i Åbo nästa vecka.
Ålänningen väntas sen vara tillbaka på plan efter sommaruppehållet i slutet av juli. Under så gott som hela året har Djurgårdens Daniel ”Daja” Sjölund haft skadeproblem med ena foten. Enligt DIF:s hemsida har han under det senaste året besökt många specialister utan att få någon riktig diagnos. Det var först nyligen vid ett besök hos specialister i Åbo som det visade problemet var inläggen i Dajas skor.
– Det är klart att det känns bittert att ingen kunnat hitta ett så enkelt problem tidigare, det har blivit ett förlorat år med flera onödiga skador. Jag är väldigt tacksam för att jag har fått komma till läkarna i Åbo och att de har hittat problemet, säger Daja på sajten.
Han har dessutom en liten utväxt på ett ben i hälen som den senaste tiden skapat problem, troligtvis på grund av inläggen. Den utväxten ska nu operera bort den 18 maj i Åbo.
– Nu känns det i alla fall positivt, jag ser ljuset i tunneln. Sex veckor efter operationen ska jag vara återställd och nu ser jag verkligen fram emot resten av säsongen, säger Daja.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax