DELA

Clemes comeback ger Jomala värdefull rutin

VOLLEYBOLL. Ett ungt Jomala har fått flera rutinerade tillskott i truppen.
Jenny Clemes är sist in i laget som siktar mot Vårettan.
– Presterar vi på den nivå vi kan så tror jag inte vi ska ha några problem att ta oss dit, säger hon.
Efter studier i Göteborg och fyra säsonger med Kungälv i division I återvänder nu Jenny Clemes till Åland (som lärare på Övernäs skola) och sin moderklubb Jomala IK.
En fin förstärkning till ett ungt JIK.
Den 24-åriga Clemes får ses som en veteran i sammanhanget; hon började att träna volleyboll med JIK redan 2006 och spelade för laget fram till säsongen 2008-09. Hon har deltagit i tre öspel för Ålands damvolleybollags räkning, och vid ytterligare ett tillfälle som friidrottare.
Dessutom har hon tagit hem tre raka ÅM-titlar i beachvolley i par med blivande JIK-lagkamraten Joanna Carlson.
– Det är en bra värvning för oss. Jenny har tränat med oss sen i början av augusti och hon jobbar hårt på varje pass. Hon kommunicerar bra på planen och ger oss mer stabilitet i vår servemottagning. Det är den delen av spelet vi måste förbättra jämfört med i fjol, säger Sebastian Bougeatre.


Kuggar gör comeback
Den belgiske tränaren har förutom Jenny Clemes fått in rutin i sin trupp genom comebackande Erica Boman och Tina Danielsson.
– Vi har ett stabilt lag. Det är viktigt för de unga att ha erfarna spelare bredvid sig, men jag ser gärna att även våra yngre spelare kliver fram och tar ett större ansvar den här säsongen, säger Bougeatre.
JIK-damerna föll ur Superettan efter säsongen 2012-13, och räddade sin division I-status via spel i Vårtvåan förra säsongen.
Den här gången är siktet inställt på seger i (en rekordtunn) division I norra och spel i Vårettan efter nyår.


Läs mer i torsdagens Nyan.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax