DELA

Charlie – näste Trafford i Grönvitt

FOTBOLL. Sju nyförvärv under säsongen.
Efter Pekka Lagerbloms skada blir Charlie Trafford IFK Mariehamns åttonde.
– Han blir spelklar mot JJK, säger klubbdirektören Peter Mattsson inför kvällens ligamatch.
Pekka Lagerblom, 30, skadade det inre ledbandet i sitt vänstra knä i lördagens semifinal av Finska cupen mot RoPS. Den beräknade konvalescenstiden om sex till åtta veckor gör att mittfältaren sällar sig till listan av långtidsskadade IFK:are som nu innefattar sju spelare.
– Jag lider med Pekka precis lika mycket som jag lider med resten av spelarna som går skadade. Det är få ligalag som skulle kunna ha en halv startelva skadad och ändå ligga hyfsat till i tabellen, säger Peter Mattsson om den turbulenta säsongen.
– När det gäller skador har jag aldrig varit med om något liknande.


Sju nya – ”åttan” på väg
De många skadorna har gjort att IFK:s klubbdirektör fått ställa in sin sommarsemester. I stället har allt fokus lagts på att hitta ersättare, och hittills har sju nya spelare anslutit till Grönvitt under säsongen: Peter Enckelman, Bernardo Ribeiro, Tomas Hradescky, Darren Purse, Josef Ibrahim, Luis Solignac och Craig Foster.
Men värvningskarusellen stannar inte där.
I och med att Pekka Lagerblom i värsta fall kan ha gjort sin sista match för säsongen gjorde Peter Mattsson i går klart med ett åttonde nyförvärv: Charlie Trafford – kusin med förre IFK:aren Mason.


Senast i Holland
– Han var här och provspelade med oss i förra veckan. Tanken var att vi skulle syna honom inför framtiden, men i och med Pekkas skada så bestämde vi oss för att ta in Charlie direkt, säger Peter Mattsson.
Mittfältaren Charlie Trafford, 21, spelade den gångna säsongen för De Graafschap i den holländska andraligan.
– Han kom tillbaka till Åland i måndags och han blir spelklar mot JJK, säger Peter Mattsson.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax