DELA

Boman bärgade 100-guld i Huddinge

FRIIDROTT. Smärtan fick honom att stå över paradgrenen 200 meter.
Men Mats Boman hann ändå med att bärga ett guld på halva distansen i Huddingespelen.
– Det var den gamle Mats vi såg, säger tränaren Frank Ottesen om Bomans motvindslopp på 10,90.
Nio friidrottare från IF Åland ställde i helgen upp i Huddingespelen som avgjordes på Källbrings IP söder om Stockholm.
Mats Boman var en av dem – och hans formbesked inför öspelen på Bermuda var rejält.
Under lördagen noterades sprintern för fina 10,90 på hundra meter då motvinden var 0,6.
– Mats fick en riktigt bra start och kom iväg bra. Mittenpartiet av loppet var det lite tamt, men sen kom han ikapp den som ledde och gick om på slutet med en riktigt bra finish, säger Mats Bomans tränare Frank Ottesen.


”Vill inte riskera nåt”
– Loppet kändes helt bra med tanke på blåsten och att det är rätt tidigt på säsongen. Jag fick en bra rygg på Alexander Nordkvist (Huddinge AIS) som jag kunde gå på och till sist löpa om, säger Mats Boman.
I går var tanken att han skulle följa upp 100-triumfen med en fin insats på favoritdistansen 200 meter. Men känningar i sätesmuskeln gjorde att han valde att kasta in handduken inför loppet.
– Jag har känt av lite stelhet dom senaste veckorna så jag valde att inte riskera nåt. Förmodligen handlar det om en muskelknut som vi får se till att massera bort ordentligt. Det ska inte vara nån fara, säger Mats Boman och blickar mot säsongens höjdpunkter; öspelen (där han är regerande mästare på 200 meter) på Bermuda samt FM.


Personbästa av Gustafsson
– Det ska bli riktigt roligt med öspelen och roligt att se hur man fixar det med tidsomställningen, fukten och värmen.
Noterbart i övrigt från Huddingespelen är insatserna från Bomans lagkamrater; Maria Söderlund tog brons i diskus på 22,62 i F14-klassen och Sofia Södergårdh blev i samma åldersklass femma på 100 meter.
13-åriga Amanda Gustafsson slog personbästa i tresteg med 10.13 och tog silver och blev fyra på 80 meter på 11,89 i stark motvind. Storasystern Linn, vars rekord Amanda jagar, tog silver i längd med ett hopp på 5,18. Andreas Henriksson tog hem höjdtävlingen på 1,90 före Spårvägens Matthew Jössing.

Oskar Magnusson