DELA

”Årets miss” – sen tog Solignac revansch

FOTBOLL. Även skyttekungar träffar snett ibland.
Ingen spelare har gjort fler mål än Luis Solignac i årets ligaspel – efter matchen mot MYPA har ingen heller bjudit på en större miss.
– Jag kunde inte tro att det var sant, säger anfallaren.
Luis ”Lucho” Solignac står numera på elva mål och ensam ledare av skytteligan. Men även argentinaren vet hur det känns att sumpa klara målchanser.
Vid ställningen 2–1 och knappa tio minuter kvar att spela hade Diego Assis rundat MYPA-keepern Ville Iskola och spelat in bollen till Solignac som stod på linjen till boxen (sex meter från mållinjen) och bara skulle trycka in matchavgörandet förbi en täckande Antti Koskinen.
Men skottet gick över till både Luis Solignacs och de 1 154 åskådarnas förvåning.
– Det är så där som anfallare. Jag kommer att missa fler lägen i min karriär. Men när det händer kan man inte tro det. Bollen studsade upp lite när jag sköt, men det är ingen ursäkt. Jag bara måste göra mål, säger Solignac.


”Mitt jobb att göra mål”
Men bara minuter senare tog 23-åringen revansch när han tog emot Kristian Kojolas magnifika långboll och satte 3–1 med minuter kvar att spela.
– Skönt att det kom så direkt efteråt. Då är det enklarare att gå vidare, säger ”Lucho” som nu gjort elva mål i Veikkausligan.
– Det är mitt jobb att göra mål. För mig är det viktigare att laget funkar så bra och att vi vinner matcher igen.

Oskar Magnusson