DELA

Ålandskvartett på teknikprov

FOTBOLL. En kvartett Ålandstalanger befann sig i helgen i Jakobstad för att skolas i fotbollens finsnideri.
Att nicka, passa och jonglera var några av ”ämnena” på schemat när ungdomarnas teknik bedömdes i FM.
Teknik-FM avgjordes den gångna helgen i Tellushallen i Jakobstad.
Nära 300 unga fotbollssnidare från hela landet, i åldrarna tio till femton år, tog upp det mesta av ytan för att visa upp sina bollkonster. Beroende på åldersklass utförde ungdomarna fem eller sex olika teknikmoment, och vinnare blev dem med bäst sammanlagt resultat.
Åland höll sina FM-uttagningar i Eckeröhallen i början av månaden och skickade en kvartett tekniker till Österbotten: Tobias Strömberg (som vann Ålands 10-årsklass), Melvin Kahnberg (11), Leo Granskog (12) och Alva Kahnberg (Flickor, 12).
Den senare intervjuades av Österbottens Tidning i helgen.
– Att träna tekniken ger fördelar. Man lär sig bland annat hur hårt man ska passa och man får bättre kontroll på bollen, sa Alva Kahnberg till tidningen just efter en mindre lyckad insats på nickövningarna.


Bronsmärken
– Det fungerade inte alls. Jag ser fram emot passningsbanan, fortsatte Kahnberg.
Alva Kahnberg belönades med Finska bollförbundets bronsmärke för sina insatser. Inte för att hon slutade trea i tävlingen, utan för att IFK:aren klarade av sina moment inom en viss tid.
Samma valör på märket fick Tobias Strömberg och Leo Granskog.
Den senare noterades för det bästa resultatet av de fyra ålänningarna med 96 poäng, och en 28:e plats av 32 i P12-klassen. I de yngre klasserna blev samtliga spelare utanför topp sex oplacerade.

Oskar Magnusson