DELA

Åländskt i silverdivisionsfinalen

TRAV. Silverdivisionsfinal på Solvalla.
Då finns det åländskt i startlistan i form av Jeppas Hugo.
– Vi blir hemskt glada om vi får lite pengar, säger ägaren Robert Ekström.
På lördag är det dags för V75 på Solvalla. I den första avdelningen kommer Robert Ekström och Eskil & Co AB:s häst Jeppas Hugo till start i spår fem.
– Det är alltid kul att vara med i finalerna. Vi hade lite bättre tur med startspåret den här gången, men det är tufft motstånd och vi blir glada om vi får en slant. Man kör alltid för bästa möjliga placering, sen är det svårt att veta hur långt det räcker, säger Robert Ekström.


Inte stor skillnad
Han håller No Deal, Seabiscuit och Pojke Kronos som favoriter till segern i loppet. Det är den första silverdivisionsfinalen för Jeppas Hugo, men Robert Ekström tar det hela med ro.
– Det är den näst högsta klassen, förstås. Men det var stort också när han vann ett V75-lopp för första gången och första gången som han var med i en final. Det är inte så stor skillnad, säger han och framhåller segern i Legendloppet som det största hittills:
– Det var kanske det roligaste eftersom vi vann och fick mycket uppmärksamhet. Det var lite mini-elitloppsstämning.


”Bara paller”
I Legendloppet var det Jean-Pierre Dubois som satt i sulkyn, men i helgens lopp blir det som vanligt Torbjörn Jansson som sitter upp bakom Jeppas Hugo. I onsdagens Nya Åland spekulerade Travindianen i sin krönika om att ett kuskbyte kanske vore på sin plats.
– Det är bara paller på ren åländska. Torbjörn är en duktig kusk och jag tar ingen notis om det. Det är ett ”staketkusk”-uttalande, säger Robert Ekström.
Den åländska ägaren hade inte räknat med att Jeppas Hugo skulle ta sig till final och därför kommer han inte att se loppet på plats. Han får gäster från Sverige och ska i stället ägna helgen åt jakt och fiske.
Det vore väl perfekt att få upp en fisk och sedan höra att han har gått och vunnit?
– (Skratt) Man kan alltid drömma. Det är klart att alla lopp ska köras och han är inte så mycket sämre än de andra, men vi blir hemskt glada om vi får lite pengar.

Totte Vesterlund