DELA

Ålands Judoklubb höll gradering

JUDO. Ålands Judoklubb höll i lördags högtidlig gradering för klubbens medlemmar.
– Det här var första gången som vi gjorde det så här högtidligt, som man exempelvis gör när man ska högre upp i graderna. Vi ville helt enkelt visa hur en gradering går till, säger Eva Fellman.
Under graderingen fick deltagarna visa upp tekniker två och två.
– Man ska bland annat visa att man behärskar både fall- och kasttekniker. De som gick upp till grönt bälte fick även visa hals- och armlås. Alla gjorde bra ifrån sig och vi hade tre som gick upp till grönt bälte, två stycken till orangeat och tolv stycken som gick till gult, säger Fellman.
En högtidlig gradering gör att det blir lite nerv i det hela.
– I vanliga fall brukar jag dela ut bälten på träningen men nu var föräldrarna med och tittade på. Det gjorde att det blev mer spänning och en del presterade riktigt bra under press. Som helhet var det riktigt bra och de var duktiga, säger Fellman.
Följande judokas fixade i lördags ett nytt bälte. Carita Lass, Alva Lobråten, Elvira Lobråten, Martin Ojala, Alexander Smeds, Joel Blomberg, Albin Ahlskog, Malte Ahlskog, Viggo Kalman, Kent Saarinen, Simon Hammarnejd och Arvid Westerholm uppgraderas alla till gult bälte. Linus Höglund och Emil Bäckman till orangeat samt Viktor Carlsson, Sandra Söderman och Adeline Gripenberg till grönt bälte. (ds)