DELA

Åland24 sänder Uniteds guldjakt i direktsändning

FOTBOLL. Åland United kan säkra ligaguldet på lördag.
Då bjuder Åland24 för första gången på en direktsänd match i Damernas liga.
– Vi hoppas på publikfest både på arenan och hemma i tv-sofforna, säger kommentatorn Totte Vesterlund.
Åland24 skriver åländsk tv-sporthistoria på lördag, och vi hoppas kunna göra det samtidigt som Åland United skriver idrottshistoria.
Matchen mellan ÅU och Pallokissat klockan 16.30 i morgon sänds live i Åland24 och på nätet: www.aland24.ax. Vinner hemmalaget eller tar en poäng så säkrar man Uniteds andra guld i Damernas liga (det första kom 2009).
– Med all sannolikhet spelar Åland United hem guldet i Damernas liga på lördag och det vill vi förstås sända live, säger Nyans sportchef Oskar Magnusson.


”Unik möjlighet”
– Vi hoppas först och främst att folk ska ta sig till WHA och supporta United på plats. Men för dem som inte har möjlighet att ta sig till Mariehamn är den här sändningen en unik möjlighet att ändå kunna följa med i det som kan mynna ut i en guldfest. Dessutom kan alla exil-ålänningar följa matchen via webben, fortsätter Magnusson.
Åland24:s sändning av matchen når ut till samtliga hem på Åland samt 30.000 hushåll i Svenskfinland.
Från Åland Uniteds sida ställer man sig också positiva till satsningen.
– Alla sätt som vi kan lyfta fram Åland United på är bra sätt. Och kan man på det här viset förena ÅU med dess nuvarande och eventuella framtida publik är det en jättebra sak. För mig och styrelsen är det vårt primära uppdrag, att få Åland United som lag att möta sin publik, säger ÅU:s ordförande Peter Lindbäck.


Tv-sportdebut
Matchen startar klockan 16.30 på lördag och kommenteras av Nyans sportreporter Totte Vesterlund, som debuterar i tv-sportsammanhang.
– Jag har kommenterat för Radiosporten tidigare, men det här blir något annat. Det ska bli en fantastiskt rolig utmaning och en härlig känsla att få kommentera ÅU:s väg mot guldet, säger Totte Vesterlund.

Nya Åland