DELA

Wirtanen skadad inför uppehållet

FOTBOLL. Tommy Wirtanen drog på sig en bristning i baksidan av låret när Örebro besegrade Trelleborg hemma i måndags.
– Det kändes inte alls bra då men jag hoppas att det inte ska bli en så långvarig skada, säger ålänningen.
Tommy Wirtanens Örebro SK besegrade i måndags Trelleborg med 2–0 när lagen möttes på Behrn Arena i Örebro. Wirtanen började på bänken men byttes in i 65:e matchminuten då han ersatte yttermittfältaren Erik Nilsson. I matchens slutskede drog Wirtanen sedan på sig en skada.
– Egentligen fick jag en spark på det andra benet. Just som jag skulle stiga ner sparkade han undan foten. Det kändes faktiskt lite konstigt när skadan kom, säger Wirtanen.
När Nyan talade med Wirtanen i går hoppade han på kryckor i väntan på en närmare undersökning. Han hoppades att skadan inte skulle hålla honom borta från spel allt för länge.
– Men det kändes nog som en ganska kraftig bristning, säger han.
Tur i oturen var att Wirtanens skada kom i Örebros sista match inför VM-uppehållet. Därmed har Wirtanen två månader på sig innan nästa allsvenska match ska spelas.

Allroundspelare
Inför uppehållet ligger Örebro trea i den allsvenska tabellen.
– På sistone har vi haft bra flyt i spelet och det har sett bra ut också. Vi har börjat göra lite mer mål, något vi hade problem med i början, säger Wirtanen.
Själv har Wirtanen under säsongen hoppat runt mellan olika positioner. Från att i början ha ingått i startelvan som ytterback har han på sistone fått spela i backlinjen, anfallet och på mittfältet. Ibland från start och ibland som avbytare.
– Det har varit lite upp och ner. När jag väl spelat har det fungerat bra. Det känns ändå bra att tränarna litar så mycket på mig att de vågar sätta in mig på olika positioner. Det känns som att de har ett ganska starkt förtroende för mig då.
På vilken position spelar du helst?
– Det spelar inte så stor roll så länge jag får spela. Den position jag får är favoritpositionen för dagen.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax