DELA
Foto: Stefan Öhberg/ArkivTILLBAKA Tommy Wirtanen har plågats av bristningar i vänster ljumske i ett års tid och bara spelat tre matcher i år. Nu är högerback skadefri, efter drygt tre månaders frånvaro.

Wirtanen: ”Äntligen håller kroppen”

FOTBOLL. Bobbie Friberg da Cruz missar KuPS-matchen på grund av en skada.

Då gör en annan ytterback comeback från sin: Tommy Wirtanen är spelklar igen efter drygt tre månader.

– Jag har fått kämpa, men nu är livet bara glatt, säger 32-åringen.

IFK:s tränarduo Pekka Lyyski och Peter Lundberg har varken Bobbie Friberg da Cruz (vadskada), Dever Orgill (avstängd) eller Thomas Mäkinen (U19-landslagsläger) tillgängliga för spel i kväll – men får i stället tillbaka högerbacken Tommy Wirtanen som är en del av truppen för första gången sedan den 8 maj då han gjorde mål hemma mot KTP.

– Det känns otroligt roligt att kunna spela fotboll igen. Jag har fått kämpa mycket med rehab men nu så håller äntligen kroppen igen, säger Wirtanen som plågats av en skada i vänster ljumske i snart ett års tid.

Han missade den sista tredjedelen av 2014 års säsong, och har bara gjort tre matcher hittills i år.

– Men jag har aldrig övervägt attt lägga av. Jag vill inte att en skada ska stoppa min karriär, utan när jag själv känner att jag inte håller.

Hur ser du på dina möjligheter till spel?

– Jag ser inte mig själv som en startspelare, nu handlar det bara om att komma i 100-procentig form för mig. Det är svårt att ta en plats i dagens elva, men jag är glad över att vara en del av truppen. Och så är vi i cupfinal, det är mycket som är positivt.

Hur är formen just nu?

– Jag gjorde en halvlek för FC Åland mot LTU (i division III), men jag vet väl inte om jag var något tillskott för laget direkt. Dessutom åkte jag på en förnedrande tunnel (skratt). Men jag har tagit det steg för steg och tränat för fullt i två veckor nu och det känns bra. Med tanke på skadan i fjol har jag inte stressat tillbaka den här gången.

Läs mer i onsdagens Nyan