DELA
Foto: Fredrik TörnroosVAKTAR KASSEN Craig Wight får för första gången chansen för IFK i träningsmatchen mot Ekenäs i kväll.

Wight får chansen mot Ekenäs

FOTBOLL. Skadorna på IFK:s målvaktsduo öppnar upp för nyförvärvet. Craig Wight får chansen mellan stolparna mot Ekenäs.

– En bra match att testa Craig i, säger tränaren Peter Lundberg.
I kväll möter IFK Mariehamn division I-laget Ekenäs IF i en träningsmatch i Eckeröhallen (19.00). På söndag reser sedan laget till turkiska Belek för ett veckolångt träningsläger.

 

På målvaktssidan dras förstekeepern Walter Viitala med en lårskada och Marc Nordqvist har ljumskproblem.

En situation som ger nyförvärvet Craig Wight, 37, chansen mellan stolparna. Skotten följer inte med på träningslägret till Turkiet då han är upptagen med sina tränarsysslor för Åland United, men mot Ekenäs får IFK:s tränartrio med ”Lundis”, Kari Virtanen och Daniel Norrmén chansen att se vad den forne Hibernianspelaren går för.

– En bra match för Craig att få, och bra för oss att få se honom i den här omgivningen. Det är viktigt för oss, eftersom han ska vara redo om vi skulle behöva honom i en tävlingsmatch framöver. Vår förhoppning är att både Walter och Marc kan träna för fullt från och med måndag, säger ”Lundis” som också öppnar upp för juniormittfältaren Joel Mattsson som fyller 17 om två veckor.

Läs mer i fredagens Nyan