DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>JUBILAR Chris Waldron, ÅGK:s golfpro, fyller 50 år i morgon och firades kungligt på slottsbanan i helgen när hela 184 spelare deltog i tävlingen som bär hans namn.

Waldron firade 50 – med stortävling

GOLF. I vanliga fall brukar ett fyrtiotal spelare ställa upp i Chris the Pro’s på Slottsbanan.

Men när årets tävling sammanföll med upphovsmannens 50-årsjubileum kom 184 golfare till start.

– Det är klart att man blir berörd, säger ÅGK:s golfpro Chris Waldron.
Chris Waldron föddes i engelska Doncaster för snart 50 år sedan (födelsedagen infaller i morgon, torsdag), men växte upp i Daventry, Midlands. Hans far var fotbollsproffs i Doncaster, och Chris tror att han har fått mycket av sin hängivenhet för idrott ifrån honom. Men Chris Waldrons livsresa har kommit att kretsa kring en mindre boll. Golfen är hans passion, och i drygt tjugo år har han gjort sitt bästa för att sprida sporten på Åland.

1994 kom han till Ålands golfklubb som assisterande pro. Fem år senare blev han själv huvudansvarig.

– Jag fick min pro-licens redan 1988, men det dröjde över tio år innan jag fick den rollen fullt ut, säger Chris Waldron när vi slår oss ned i matsalen på golfklubbens restaurang.

 

När vi blickar ut från restaurangens fönster vimlar det av golfare. Lagtävlingen Chris the Pro’s pågår för fullt den här sensommarvarma söndagen. Tidigare år har Chris the Pro’s varit en partävling på våren som lockat ett drygt fyrtiotal spelare till Slottsbanan. Men i år valde födelsedagsbarnet Chris Waldron att flytta speldatumet till augusti i anslutning till hans bemärkelsedag, och göra om den till en fyrmannatävling (bästboll, poängbogey).

Resultatet är anmärkningsvärt.

Hela 46 lag, alltså 184 spelare, har kommit ut till golfklubben den här dagen för att ha skoj och tävla – och hylla den snart 50-årige golfpron.

– Klart att man blir berörd av ett sådant intresse. Men jag tror nog att många gillar spelformen med fyrmannalag också. Det brukar vara populärt och påverkar säkert deltagarantalet, även om nån kanske också vill fira mig, säger Chris och skrattar.

Läs mer i tisdagens Nyan