DELA

Vinna eller försvinna för NGD

INNEBANDY. Innebandydamerna står inför en tuff utmaning på söndag då de möter FBC Turku i Åbo. Det är vinna eller försvinna för BK NGD som slåss om en kvalplats till division I.
– Om vi förlorar är det kört, säger tränaren Andreas Jansson.
NGD:s innebandydamer står inför en måstematch i Åbo på söndag. Förlorar de mister de också chansen till kvalspel om uppflyttning till division ett. Vinner de går de vidare till en kvalserie där sex lag ska slåss om en plats i division ett och ytterligare ett kvalmöte mot tvåan i den andra kvalserien.
NGD möter FBC Turku, samma lag som de förlorade mot i lördags med 3–1 och i december med 5-2. Statistiken är alltså emot tjejerna och till råga på allt saknas fyra spelare till söndagens match. Alexandra Nordström, Nathalie Nordström, Åsa Hellgren och Naemi Örjans åker inte med till Åbo.


Får inte bli nervösa
– Vi har en del manfall och det är jättesynd. De tjejer som åker med är inte så vana vid att spela tre gånger tjugo-minutersmatcher som det här är. Vanligtvis spelar vi tre gånger femton minuter och det kommer att bli tungt för dem att orka med, säger tränaren Andreas Jansson.
Det viktiga är nu att ha is i magen och att inte bli nervös, enligt Jansson.
– Det var en av tjejerna som kom och sade till mig redan efter matchen i lördags att hon kände sig nervös inför den här och det är inte bra. Så vi har pratat mycket om att inte tänka för mycket på helgens matcher utan bara köra. Vi har mest haft lite samarbetsövningar och lekar på träningarna just för att ta bort fokus från själva innebandyn lite, säger han.
Har ni stor nackdel av att spela en sådan här viktig match på bortaplan?
– Det är klart att det hade varit skönt att slippa resa och spela hemma. Men vi reser tidigt och hinner förbereda oss bra så det ska inte kunna störa vårt spel på något sätt.


Våsc tvåa
Också Våsc ligger i position för att ta sig upp en division. Herrarna ligger just nu på en andraplats i division fyra och har fem matcher kvar att spela.
– Det ser lovande ut, men man ska tänka på att de tre sista av de här fem resterande matcherna spelas på samma dag på bortaplan. Det betyder alltså att vi är mycket beroende av att alla killar är med just den dagen, den 23 mars. Så det gäller att alla är friska och kan komma med då, säger Andreas Jansson.
Våsc spelar sin nästa match mot AFC Campus den 10 mars på bortaplan.

Carin Karlsson