DELA
Foto: Fredrik TörnroosVIKTIG SEGER Christoffer Eriksson och hans JIK tog en viktig seger i vårettan när Gotland besegrades med 3-1 i set.

Viktigt, Jomala!

Jomala IK:s herrar har som målsättning att vinna vårettan och för att förverkliga det krävdes seger mot gästande Team Gotland.

Det började också planenligt med enkel setvinst i första med 25–15. Det andra setet började gästerna klart bäst och hade ledningen med ett par bollar när Edvard Nordlund klev in i handlingen. Med en mäktig spike och sex raka servar vände han nästan helt på egen hand setet till säker seger 25–11.

Så långt allt väl, men i det tredje setet skulle det mesta gå fel. Jomala inledde med två servefel, blev av med poäng på grund av för lång servefas och en poäng på grund av rotationsfel. Efter den struliga inledningen kom hemmalagets spel lite av sig och Gotland kunde sno åt sig ett jämt set med 28–26.

Det fjärde setet skulle komma att bli det sista, men oj vad nära det var att Gotland skulle ta det till ett femte och avgörande.

Gästerna tog mer och mer över spelet och ledde som mest med 21–13. Men lagkapten Donning och framförallt Jacob Nordlund höjde då sin spelnivå betydligt och efter tre räddade setbollar kunde till slut Jomala vinna setet med 28–26 och matchen med 3–1.

Håkan von Krusenstierna

Läs mer i måndagens Nyan.