DELA

Viktig seger för IFFK

FOTBOLL. IFFK samlade in tre nya poäng i herrtvåan i gårdagens match i Nådendal.
– Skönt, en viktig seger, säger tränaren Thomas Nordström.
Med endast en seger på sju matcher, var det ett taggat IF Finströmskamraterna som ställde upp på Kuparivuori i Nådendal för att möta VG62.
Ålänningarna öppnade starkt och IFK Mariehamn-lånet Justus Vajanne hade ett bra läge redan efter fem minuters spel, men hemmalagets målvakt gjorde en bra räddning. I den 37:e minuten var David Welin framme och satte första målet assisterad av Vajanne. Andra halvlek var bara två minuter gammal när samme Vajanne ökade på ledningen efter en bakåtpassning i straffområdet av Jamal Shafie. 3–0 kom i 87:e minuten när Vajanne åter var framme på en frisparksretur slagen av anfallskollegan Peter Lundberg.
– Det blev precis som vi trodde, riktigt varmt och hårt arbete. Men nog var det rättvist, alla gånger, säger tränaren Thomas ”Töppe” Nordström och tillägger:
– Skönt, en viktig seger.

Stor skillnad
Han berömmer sina adepters insatser.
– Vårt försvarsspel fungerade mycket bättre i dag än tidigare. Vi hade hjälp av Patrik Rikama och Justus Vajanne från IFK, men i dag fick vi till det som ett lag. Det var inte en målvakt, fyra försvarare och så vidare, utan vi var elva spelare och avbytare som hjälptes åt.
Det var inte bara psykologiskt viktigt med seger, utan också en förutsättning för att få häng på topplagen i tabellen.
– Det är okej att ta en poäng här och där när man far bort, men det är stor skillnad på en och tre poäng, säger Nordström

Ny match snart
Redan på söndag väntar nästa drabbning, då laget tar emot KaaPo hemma på Markusböle klockan 16.30.
– Jag hoppas vi hinner få killarna och kropparna i skick tills dess. Vi hinner inte göra så mycket annat än att ha en återhämtningsträning.
Han räknar med att det blir samma förutsättningar som hittills i division II, en tuff match med oviss utgång.
– Tittar man till tabellen har KaaPo vunnit en hel del matcher och är på pappret ett riktigt bra lag, så vi räknar med att det blir minst lika tufft. Men möjligheterna finns, säger Töppe Nordström.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax