DELA
Foto: Wikimedia Commons

Viasat blockerar Zlatan på Åland

FOTBOLL. Tre gånger hittills i år har tv-rutan svartnat i samband med Viasat Finlands sändningar från Premier League. Alla gånger har det handlat om Zlatan Ibrahimovics Manchester United.
– Vi vet inte varför eller om det händer igen, säger MCA:s vd Richard Johansson.

Det är Viasat som äger rättigheterna till den engelska fotbollsligan Premier League och senast sändningen blockerades på Åland var när Manchester United spelade hemma mot West Ham söndagen den 27 november. Enligt Richard Johansson, vd på Mariehamns Centralantenn (MCA), vet man ännu inte varför.
– Vi har försökt ta reda på det men ännu inte fått något svar. Tydligen är det så att Viasat Finland, av någon outgrundlig anledning, inte har rättigheterna att visa ett antal specifika matcher.
Hittills har Manchester United spelat 15 ligamatcher.
Richard Johansson kan inte förstå varför ett fåtal blockeras medan merparten visas.
– Det finns ingen logik i det. Jag tycker att det är märkligt att Viasat köpt rättigheterna till en hel liga men sedan blir av med några matcher. Och just att vi inte får någon förklaring till varför bekymrar mig.

Som kund hos er, behöver man vara orolig för att fler matcher blockeras?

– Det skulle jag också vilja ha svar på. Vi har ställt den frågan till Viasat Finland, om det finns någon lista på vilka matcher som kommer att blockeras – men inte fått svar.
Richard Johansson poängterar att man från MCA:s sida ligger på.
– Det är uppenbarligen någonting som inte bara gäller på Åland utan också i Finland. För när man tecknar ett Viasatavtal följer också Viaplay med på köpet. Och även där har sändningarna blockerats.