DELA

”Vi har fått ett positivt intryck” Men beslut får vänta angående IFK:s testduo från Vasa

FOTBOLL. Bröderna Andreas och Tony Björk åker tillbaka till Vasa på lördag efter en veckas vistelse på Åland. IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson har fått ett bra intryck av testduon.
– Det är bra killar på alla vis, säger Mattsson.
Något beslut kommer dock inte att tas före säsongen är slut.
I måndags anlände testspelarna Andreas och Tony Björk till Åland för att visa upp sig med IFK Mariehamn. Brödraduon, som spelar sin fotboll i division I med Vasa IFK, åker tillbaka på lördag och då väntar bortamatch mot FC Hämeenlinna.
IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson ska prata med brödraduon under dagen. Då IFK är tidigt ute är det dock inte aktuellt med något beslut inom kort vad gäller Björk-bröderna.
– Vi väntar tills säsongen tar slut, säger Mattsson.
Mattsson konstaterar dock att Tony och Andreas verkar vara bra killar på alla sätt och vis.
– Både som människor och spelare, vi har vi fått ett positivt intryck, säger Mattsson.

Bortamatch i Kuopio
Efter att ha haft spelledigt förra helgen är IFK Mariehamn tillbaka i hetluften på söndag. Då åker laget till Kuopio för att möta tabelljumton KuPS som är i stort behov av poäng då laget riskerar att faller ur Tipsligan. IFK, som ligger på åttonde plats i ligan, har redan säkrat nytt ligakontrakt.
Då lagen möttes i Mariehamn vann IFK med 2-0 efter mål av Mika Niskala och Jani Lyyski. IFK har sedan kvar att möta MyPa (hemma), TPS (borta) innan säsongen avslutas på Wiklöf Holding Arena 30 oktober med match mot FF Jaro.