DELA

Växtvärk för tennisskolan

TENNIS. Två veckor blev tre.
Nu tror MLK att det växande intresset kommer att utöka tennisskolan än mer framöver.
– Jag blir förvånad om vi inte går upp till fyra veckor inom två år, säger verksamhetsledaren Andreas Nilsson.
Från 125 barn i Mariehamn lawntennisklubbs tennisskola 2012 till 190 barn i år.
Intresset för tennis på Åland växer för varje säsong som går och årets tennisskola vid Idrottsparken i Mariehamn har nära nog nått taket för vad klubben klarar av. De 190 barnen är fördelade på tre veckor; två i juni samt en i augusti.
MLK:s båda heltidsanställda tränare Andreas Nilsson och Gustaf Mattsson har ansvaret för tennisskolan, men också fyra hjälptränare vid sin sida: Emilia Ekvall, Therese Nilsson, Catherine Nordlund och Tim Schauman.
– Barnen är indelade i förmiddags- och eftermiddagspass med omkring 30 spelare i varje grupp. Nu har vi nästan nått maxgränsen för vad vi klarar av på tre veckor. Det går inte att ta in fler eftersom vi inte har obegränsat med vare sig banor eller tränare för att behålla kvaliteten i träningen, säger Andreas Nilsson.


Från 5- till 15-åringar
En lösning för att få in ännu fler barn – som är i åldrarna fem till femton år – är att lägga in ytterligare en träningsvecka till nästa sommar.
– Det är tråkigt att behöva säga nej till folk som det är nu. Skulle man sätta i gång med en fjärde vecka nästa sommar kanske det skulle bli lite färre spelare en vecka, men det var samma sak när vi började med en tredje vecka 2012 innan intresset växte ännu mer till året därpå. Jag skulle bli förvånad om det inte blir fyra veckors tennisskola inom två år, kanske redan till nästa, säger Andreas Nilsson.

Läs mer i fredagens Nyan!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax