DELA

Världsettorna till Paf Open

BEACHVOLLEY. Några av världens bästa spelare kommer till Paf Open.
I går blev det klart att herrarnas världsettor Julius Brink/Jonas Reckermann och damernas världsettor Larissa Franca/Juliana Silva kommer till world tour-tävlingen som avgörs i Mariehamn den 18-22 augusti.
Tyskarna Julius Brink och Jonas Reckermann är både regerande världsmästare och nuvarande världsettor. När de avslutade årsrankingen 2009 i topp var det första laget någonsin som världsettorna inte kom från Brasilien eller USA.
– De tycker verkligen om Paf Open och vi har lobbat hårt för att de ska komma. De tycker nog att de har ett ännu outrättat uppdrag i Paf Open efter finalförlusten förra året, säger svenska a-landslagets Hannes Brinkborg som under våren har haft två träningsläger ihop med tyskarna.
De brasilianska världsettorna Larissa Franca och Juliana Silva vann så sent som i söndags world tour-tävlingen i Seoul, Korea. De har nu stått längst upp på prispallen inte mindre än 31 gånger på World Tour och är obestridliga världsettor.
– Att få klart med världsettorna och så här tidigt dessutom, bevisar att Paf Open är en attraktiv tävling inte bara för publiken utan i allra högsta grad även för världens bästa spelare. Ett bättre betyg kan vi inte få, säger Simon Dahl, turneringsansvarig för Paf Open, i ett pressmeddelande. (mn)