DELA
Foto: Jonas EdsvikMAGNETRÖNTGAS Ella Vanhanen besöker i dag en läkare i Helsingfors för att ta reda på vad som är fel med hennes stukade fotled.

Vanhanens skada oroar

FOTBOLL. Holly Hein blir ett välkommet tillskott för ÅU:s backlinje.

Särskilt med tanke på att högerbacken Ella Vanhanen gått skadad i sex veckor.

– Jag är lite orolig för att jag kanske måste opereras, säger hon.
Efter att aldrig haft någon större skada i karriären tidigare har Ella Vanhanen åkt på dubbla smällar under försäsongen.

Det började med en muskelskada i högerlåret, men när den väl var läkt stukade 21-åringen fotleden i träningsmatchen mot AIK den 31 januari.

En och halv månad har passerat sedan dess, men Vanhanen kan ännu inte träna för fullt utan att känna smärta. Under dagen kommer hon att magnetröntgas i Helsingfors för att försöka få reda på varför hennes rehabilitering går så långsamt.

– Jag träffade en läkare direkt efter skadan och då sa de bara att det var en stukning som skulle ge med sig. Men jag känner att det är något mer än så, annars skulle det inte ta så här lång tid, säger Ella Vanhanen som gymmar, cyklar och simmar medan lagkamraterna tränar fotboll.

– Det börjar bli ganska tråkigt på den här cykeln nu (skratt).

En månad kvar till ligapremiär. Är du orolig?

– Ja, särskilt om jag måste opereras. Det finns en risk för det.

ÅU-tränaren Gary Williams.

– Det är olyckligt att Ella har missat försäsongen. Hon hade en riktig fin utveckling i fjol. Under tiden har vi fått spela in Maja Lindqvist som högerback. Tanken har hela tiden varit att Maja ska få chansen på mittfältet, men hon har uppträtt riktigt proffsigt hittills och gjort det bra som back.

Oskar Magnusson