DELA

Vajanne sugen på start

FOTBOLL. IFK Mariehamn fortsätter att kriga om en högre plats i ligatabellen. I dagsläget är laget åtta och reser på söndag till Kotka för att möta tabellniorna KooTeePee.
– Vi har en bra historia mot dem, jag tror vi kan vinna, säger Justus Vajanne.
Lagen möttes så sent som i början av augusti då IFK var hemmalag och tog hem segern med 3–2 efter varsitt mål av Justus Vajanne, Clive Hachilensa och Mats Gustafsson. Bortalagets bägge mål stod Kim Liljeqvist för, men han är skadad varför hans delaktighet är osäker.
Justus Vajanne har sedan den matchen nätat ytterligare tre gånger i IFK-tröjan och haft en fin höstsäsong.
– Jag känner mig i bra form. Det är svårt att säga varför, men vi ökade träningsmängden under sommaren och började fokusera på målformen, säger 30-åringen.
Han värvades till klubben som anfallare, men har under säsongen även figurerat som offensiv mittfältare.
– Det har fungerat bra, det är också en slags anfallsposition och egentligen närmare den centerroll jag hade i Allianssi.


Bra historia
IFK har åtta matcher bakom sig utan en enda förlust, något som naturligtvis påverkat spelarna.
– Stämningen är jättebra, vi har bra självförtroende och vill göra så bra matcher som möjligt och ta nya poäng i slutet av säsongen.
På söndag kan det alltså vara dags för tre nya poäng.
– Vi har en bra historia mot KooTeePee, vi vann två gånger i fjol och i somras. Jag tror vi kan vinna, säger Justus Vajanne.
Startar du på söndag?
– Det är omöjligt att säga, man vet aldrig med Pekka (Lyyski, tränare). Men det är klart jag hoppas på start, alla vill börja.
Årets ligatabell är en jämn historia. Dock klev fjolårsettorna Tampere United närmare ytterligare en ny titel när man under torsdagen besegrade den största konkurrenten om guldet, tabelltvåan FC Haka, med 2–1 på hemmaplan i Tammerfors. Det var jämnt in i det sista, Haka kvitterade när endast sex minuter återstod av matchen, men Antti Pohja kunde fastställa resultatet på övertid.
Tampere United toppar tabellen på 47 poäng, sju poäng före Haka när fem matcher återstår. IFK Mariehamn har 27 poäng och är bara åtta poäng från trean och fyran TPS och FC Honka.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax