DELA

Uwak tog täten i skytteligan

Guldet är redan klart – men Cynthia Uwak fortsätter sin målkavalkad. Mot HJK såg hon till att dra ifrån i toppen av skytteligan.

-Det viktigaste är att vi vinner, men så klart är det underbart, säger hon.


Åland United säkrade guldet i Damernas liga hemma mot Pallokissat. Men åländskorna verkar inte ha något problem med motivationen. I lördags följde de upp den imponerande segern med att besegrade HJK med 4–2.
– Vi gjorde det ganska bra. Vi fortsatte att spela som vi ska trots att vi redan är mästare och det var därför som vi gjorde fyra mål, säger Cynthia Uwak.


”Ingen press”
Inför helgens match stod lagens skyttedrottningar, ÅU:s Cynthia Uwak och HJK:s Vera Saastamoinen, båda på 17 mål. Men det var bara en av dem som lämnade planen med en notering i matchprotokollet.
Cynthia Uwak satte 2–0 i den 32:a matchminuten och ryckte därmed ifrån i toppen av skytteligan.
– Jag tänker inte på det och känner ingen press. Det viktigaste är att vi vinner. Vi spelar för att inte tappa poäng. Men så klart är det underbart och det känns skönt att jag har gjort så många mål.
Vad skulle det betyda för dig om du skulle vinna skytteligan?
– Det skulle betyda mycket. Jag skulle bli riktigt glad.


Passionen är motivationen
Jaana Lyytikäinen drygade ut ledningen till 3–0 strax före pausvilan och fyra minuter inpå den andra halvleken satte hon 4–0 till gästerna. HJK hann med två reduceringar i slutet av matchen, men segern var aldrig hotad.
– Nu handlar det om att göra bra insatser. När man har en passion för det man gör spelar det ingen roll att man redan har vunnit ligan. Vi behöver inte ändra på någonting, utan vi måste göra det vi ska göra; vinna och göra mål, säger Cynthia Uwak.
Nästa helg tar Åland United emot PK-35 i den sista matchen för säsongen och Cynthia Uwak ser fram emot säsongsavslutningen.
– Det kommer att bli en tuff match och vi ska plocka fram vårt bästa spel.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax