DELA

Utvilad Öhman redo för semifinal

INNEBANDY. Han avgjorde kvartsfinalen – trots virus i magen.
Nu tar Hannes Öhman sikte på den första semifinalen.
– Jag hade inte så mycket kraft och ork. Jag hoppas att det ska funka bättre i kväll, säger han till Nya Åland.
Nykomlingen Granlo pressade Storvreta i den sista avgörande kvartsfinalen. En superskräll verkade vara på gång. Då klev Hannes Öhman fram. Med fyra minuter kvar av matchen skickade han in 4–3, och därmed tog sig hans Storvreta vidare till semifinal.
Och ålänningen kan ha ännu mer att ge där. I kvartsfinalen drogs han nämligen med en infektion.
– Jag hade feber när jag kom hem sedan efter matchen. Jag vet inte vad det är. Det är ingen magsjuka, det är något virus i magen som har spökat. Jag har känt av det i några dagar, men nu börjar det bli bra igen.
Hur funkade det att spela med det?
– Det funkade inte så bra, man har inte så mycket kraft och ork.


”Tänder till”
I kväll ställs Storvreta mot Dalen i den första semifinalen. Samma lag som Hannes Öhman avgjorde fjolårets SM-final mot genom att göra 4–3 och 5–3, som också blev slutresultatet. Något som väcker ljuvliga minnen.
– Ja, det väcker det nog för allihopa. Vi har ett bra facit mot Dalen. Det brukar vara tuffa och tajta matcher och är vi inte på tå kan det vända till deras fördel. Men vi har en bra känsla.
Storvreta har tre raka SM-guld. Skulle de ta sitt fjärde på raken blir de historiska. Inget lag har tidigare vunnit fyra raka SM-guld. Och visst ser det ljust ut för Uppsalalaget. De vann serien, tråcklade sig förbi Granlo i kvartsfinalen och har Hannes Öhman som ett vasst slutspelsvapen.
Forwardsstjärnan har avgjort två SM-finaler på raken, och nu senast årets kvartsfinalserie.
– Det är då man verkligen tänder till på alla cylindrar och älskar situationen.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax