DELA

Urheilulehti: IFK-TPS misstänkt manipulerad

FOTBOLL. Tidningen Urheilulehti pekar ut IFK Mariehamn. Tidningen skriver att matchen mellan IFK och TPS förra säsongen misstänks vara manipulerad.
IFK Mariehamn förlorade med 0–3 mot TPS hemma på Wiklöf Holding Arena i september i fjol. Enligt tidningen Urheilulehti spelades det ovanligt mycket på att IFK skulle förlora den här matchen och enligt tidningen finns det därför misstankar om att matchen skulle varit riggad.
Var Urheilulehti fått sina uppgifter från uppger man inte.
– Det här är första gången jag hör om det här. Det här hade jag ingen aning om alls, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson när Nya Åland ringer.
På kvällen återkommer Mattsson när han kontrollerat saken med Bollförbundet.
– De sade att inga utredningar pågår om matchen, det finns polisanmälan eller något liknande. Och folk som jag pratade med betecknade Urheilulehti som en skandaltidning.
Peter Lundström på Bollförbundet i sin tur säger så här:
– Bollförbundet väljer att inte kommentera varje notis som Urheilulehti skriver.
Enligt Urheilulehti finns det även misstankar gällande matchen KuPS-Honka. Hemmalaget KuPS förlorade den matchen med 1–4.
I båda fallen ska det enligt Urheilulehti vara enskilda spelare som misstänks ha påverkat matchresultatet. Klubbarna och lagen ska inte vara misstänkta.
Tipsligan håller koll på vadslagningen tillsammans med Uefa och Veikkaus. Granskningen av vadslagningen på fjolårets matcher har enligt ligans vd Timo Marjamaa – som intervjuats av Aamulehti – inte lett till någon vidare åtgärd.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax