DELA

Uppsala första innemästarna

Åländska studentföreningen i Uppsala vann student-ÅM i innebandy som avgjordes i Godbyhallen på lördagen.
Det var första gången tävlingen arrangerades.
– Turneringen anordnades av Åländska studentlaget vid Åbo Akademi (ÅSL) i samarbete med de övriga deltagande föreningarna. Tanken med turneringen var huvudsakligen att inleda ett djupare samarbete mellan de olika studentföreningarna runtom i Sverige och Finland och ge de åländska studenterna en möjlighet att träffas på hemmaplan och göra någonting tillsammans. Då ÅSL:s idrottslag Calja-Weikot under 2015 fyller 45 år fungerade turneringen även som en slags avspark för jubileumsåret, berättar Lucas Mattsson, sportchef i ÅSL.
Förutom Calja-Weikot och Uppsalaföreningen (ÅSU) deltog Åländska studentföreningen i Helsingfors (ÅSFH) samt de ålänningar som studerar i Örebro.
ÅSU vann alla tre matcher i seriespelet och ställdes mot Örebro i finalen.
– Finalen blev en målfattig tillställning, mycket tack vare imponerande målvaktsspel från båda sidorna av planen, och det dröjde tills det endast återstod 4 minuter av matchen innan Jeanette Sundman från ÅSU kunde hitta rätt bakom Örebromålvakten Nicolette Lindgren och föra fram sitt lag till en 1-0-ledning som skulle hålla hela matchen ut, berättar Lucas, och fortsätter:
– Både värdföreningen och alla de övriga deltagande föreningarna var överens om att turneringen var mycket lyckad och det finns redan planer på att göra detta till ett årligen återkommande evenemang. I framtiden hoppas man också på att utvidga turneringen och få med fler studentstäder. (ms)