DELA
Foto: Stefan ÖhbergSTOPP Spelarbrist gör att IFK Mariehamn och FC Åland tvingar slopa sitt nuvarande a-juniorlag i vårserien. Enligt uppgifter ska i stället b-juniorerna ta deras plats. På bilden syns Shajan Amani och Joel Mattsson, två spelare som figurerat i IFK/FCÅ:s a-juniorlag de senaste säsongerna.

Uppgifter: IFK och FCÅ lägger ned a-juniorlag

FOTBOLL. IFK Mariehamns och FC Ålands gemensamma a-juniorlag avslutar ligakvalet den 2 april.

Men något spel i vårens division I-serie blir det inte: klubbarna har beslutat sig för att lägga ned laget när kvalspelet är över.

Ett av förslagen är att låta b-juniorerna ta över deras plats i Ettan.
Under fjolåret ledde Steve Beeks IFK Mariehamns a-juniorer, men den här säsongen är engelsmannen tränare för b-juniorerna (för spelare födda tidigast 1999). Inför årets säsong gjorde IFK gemensam sak med FC Åland och gjorde såväl a-juniorerna (för spelade födda tidigast 1996) som b-juniorerna till ett kombinationslag. Under vinterns ligakval har laget letts av Craig Wight, Alexander Semenov samt lagledaren Stefan Mattsson.

Efter helgens bortaförlust mot TPS (se separat notis) i ligakvalet står det klart att tabelljumbon IFK/FCÅ får rikta in sig på division I-spel under vårsäsongen.

Men enligt uppgifter till Nya Åland kommer inte IFK:s och FC Ålands a-juniorer att fortsätta spela i vår. Åtminstone inte i sin nuvarande form.

Spelarbristen har varit tydlig i vinter där laget har haft en tunn matchtrupp vid flera tillfällen i ligakvalet. En fortsättning i vårserien skulle sannolikt innebära liknande problem med att fylla truppen till matcherna, i synnerhet när en handfull a-juniorer redan spelar a-lagsfotboll med FC Åland (division II) – och där en trio är kontrakterade för IFK:s a-lag och aktuella för ligaspel.

Läs mer i tisdagens Nyan