DELA

Uppgifter: Halmstads BK fortsätter jaga Solignac

FOTBOLL. Han återvände, vann skytteligan och blev ett hett villebråd på marknaden.
Enligt sajten FotbollDirekt.se är Halmstads BK fortsatt intresserade av Luis Solignac.
– Jag har hela tiden räknat med att han kommer att försvinna bort efter säsongen, säger IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson till Nyan.
Luis Solignac kom till IFK Mariehamn från Djurgården i augusti ifjol.
Den 23-årige anfallaren prickade in sex mål under sin korta sejour den hösten och fortsatte på den inslagna vägen i år. Argentinaren missade bara en ligamatch och bidrog med 14 mål vilket gav honom delad skytteligaseger tillsammans med Jonas Emet, Jaro.
IFK Mariehamn lånade Luis Solignac av en agentfirma. Ett ägarförhållande som är ovanligt i Europa, men desto vanligare i Sydamerika.


”Är aktuell”
För två månader sedan berättade Luis Solignac för Nyan att han träffat representanter för Halmstads BK på Åland och enligt sajten FotbollDirekt.se är HBK, som nyligen säkrade sitt allsvenska kontrakt, fortsatt intresserade av den argentinske målsprutan.
– Ja, han är aktuell, han finns på vår lista, säger Halmstads klubbdirektör Fredrik Andersson till FotbollDirekt.se.
Men enligt Fredrik Andersson är det svårt att bedöma vad 14 mål och en skytteligavinst i Veikkausligan är värt i allsvenska mått mätt.
– Lite som när någon vinner skytteligan i superettan, det är inte alltid säkert att man lyckas i Allsvenskan för det. Men det är alltid en bedömning man får göra, säger han till FotbollDirekt.se.


Lovade skytteligavinst
IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson räknade med att Luis Solignac skulle söka nya utmaningar redan när avtalet skrevs.
– Jag fick han och agenterna att inse att det skulle vara mycket smartare att spela ett år till i Mariehamn, och jag sa till honom att ”om du vinner skytteligan så är det många klubbar som kommer att vara efter dig”. Det blev exakt som jag trodde, och jag är jättenöjd med det, säger Mattsson till Nyan och fortsätter:
– Han är den absolut bästa anfallaren vi har haft i IFK. Många målskyttar är otroligt egoistiska och måste vara det för att göra målen som ingen tror att de ska göra. Men han är otroligt ödmjuk och en riktig lagspelare. Det har varit en fröjd att ha honom med.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax