DELA

United vill ge allt i sista matchen

FOTBOLL. Sista matchen och inte direkt något att spela för. Men Åland United tar inte lätt på dagens match mot Ilves på WHA.
– Det är vår skyldighet att gå hela vägen, säger Robert Dahlin. Vi är inblandade i vår match i bottenstriden mellan Ilves och TiPS om vem som ska kvala.
Så är det. Ilves spelar för att slippa kval och Åland United har bestämt sig för att göra allt för att avslutningen ska bli så sportslig som möjligt för alla inblandade lag.
Just därför kör Åland United på som vanligt. Matchen ser de som vilken match som helst och Dahlin gör varken några oväntade drag eller testar något nytt. Ilves taktik är välkänd för honom.
– Det är ett arbetande 4-4-2-lag som spelar en rak fotboll. De har starka och fysiska centrala spelare och sedan har de anfallaren Taru Laihanen som vann skytteligan med Honka förra året och som spelat med Ilves sen september/oktober.
När lagen möttes i juli blev det 2–2 och i den här matchen handlar det för United om att vara aggressiva.
– Vi ska ligga nära dem. Det är nyckeln mot Illves. Att sätta press och att inte låta dem slå sina bollar. Deras styrka är att vinna andrabollar. Även om de inte vinner förstabollen har de tyngd att vinna andrabollen, säger Dahlin.
I United gör både Rebecca Robison och Tiffany Weimer sin sista match för klubben.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax