DELA

United dominerar prisnomineringar

FOTBOLL. Ålands fotbollförbund har släppt nomineringslistan till årets fotbollspriser.
Efter ligavinsten har Åland United inte helt oväntat chans på storslam.

Nu står det klart vilka fotbollsspelare som kan komma att premieras för sina insatser 2013.
De tyngsta priserna – guld- och silverbollarna för senior- och juniorspelare från Åland som varit bäst den gånga säsongen – kommer att delas ut på Idrottsgalan den 18 januari. Övriga titlar delas ut vid ett senare tillfälle.
De nominerade till guldbollen utgörs av IFK Mariehamns- och Åland United-spelare tillsammans med syskonen Sjölund, Annica och Daniel från Jitex respektive Åtvidaberg.
ÅU:s Frida Thilén är enda icke-ålänning att nomineras i kategorin, men uppfyller kriterierna eftersom hon representerat en åländsk förening under minst fem säsonger.
I kategorin för Årets mest värdefulla spelare är två av tre nominerade Åland United-spelare: Tiina Saario och Cynthia Uwak. IFK Mariehamns Pekka Lagerblom är också nominerad. Finska mästarna United finns även nominerade i kategorin för Årets lagprestation, tillsammans med Jomala IK och IFK Mariehamns damer, och coachen Gary Williams är nominerad som Årets tränare tillsammans med IFK:s Pekka Lyyski och JIK:s Lennart Holmström. (nå)

 

Nominerade till ÅFF:s utmärkelser 2013

Guld/silverbollen: ”Spelaren skall kännetecknas av meriterande spelarinsatser som gynnar den egna föreningen och förbundet, samt vara ett gott föredöme för fotbollen.”
Guldbollen (herrar)
Nominerade: Jani Lyyski (IFK Mariehamn), Daniel Sjölund (Åtvidabergs FF), Tommy Wirtanen (IFK Mariehamn).
Guldbollen (damer)
Nominerade: Adelina Engman (Åland United), Annica Sjölund (Jitex BK), Frida Thilén (ÅU).
Silverbollen (pojkar)
Nominerade: Filip Lågland (IFK Mariehamn), Thomas Mäkinen (IFK Mariehamn), Jonathan Sundman (IFK Mariehamn).
Silverbollen (flickor)
Nominerade: Melanie Karring (IFK Mariehamn), Adelina Engman (ÅU), Lina Holm (IFK Mariehamn).
Årets tränare: ”Tränaren skall kännetecknas av meriterande tränarinsatser som gynnar den egna föreningen och förbundet, samt vara ett gott föredöme för fotbollen.”
Nominerade: Pekka Lyyski (IFK Mariehamn), Gary Williams (ÅU), Lennart Holmström (Jomala IK).
Årets mest värdefulla spelare: ”Priset ges till den person under det gångna fotbollsåret haft en enastående betydelse för sitt lag.”
Nominerade: Cynthia Uwak (ÅU), Pekka Lagerblom (IFK Mariehamn), Tiina Saario (ÅU).
Årets lagprestation: ”Priset ges till det lag som under det gångna fotbollsåret genomfört en särskilt imponerande och enastående prestation.”
Nominerade: Åland United, Jomala IK, IFK Mariehamns damer.