DELA

Uddamålen nollade Fram

INNEBANDY. Efter två matcher med ojämnt spel förlorade Fram sina båda matcher i ligans återkomst till Godbyhallen.
– Det sitter mellan öronen, analyserar spelande tränaren Gustav Mörn.
Lördagens första match gick i toppar och dalar för Fram. Frams problem var tempot i passningar och både offensiv och defensiva rörelser.
I första perioden började hemmalaget rappt, men Toivo svarade. 0-1 kom efter problem som följde Fram genom hela matchen: att få upp bollen från backarna. 0-2 kom 30 sekunder senare.
– Jag förstår inte hur de kan trampa in, skjuta dragskott och göra mål, medan det ska vara så svårt för oss, sade spelande tränaren Gustav Mörn.
I andra perioden betalade sig bra rörelse med 1-2. Lukas Helén avslutade. 2-2 sköt Isak Kavander snyggt i krysset efter ett petat frislag. Fram var ikapp, men inte förbi. Toivo gick istället ifrån till 2-5 genom två kontringar och just sådant tramp och dragskott som Mörn talade om. Mörn själv gjorde 3-5 på kontring efter ett frislag.
När Fram gick fram till 4-5 i tredje perioden genom Emil Lundén var det nära igen, men 4-6 kom som på beställning. Mörn gjorde en riktig fräckis till 5-6, ett frislag där bollen knappt stannat på plats.
– Bollen var på plats, har de inte hunnit satt sig ner så är det deras problem, menade Mörn.
Lukas Helén fick avsluta målskyttet till 6-7, men Fram kom inte närmare Toivo än så.
– Det är målskyttet igen, vi ska inte förlora mot det här laget. Om jag kunde sätta fingret på vad vi borde göra, frågade sig Mörn efter matchen.


Press och spring
Kvällens andra match inleddes med press över hela planen från Fram.
– Vi ville få de lite på bakfoten och komma igång i benen själva i andra matchen, säger Gustav Mörn.
Det blev 2-2 efter första perioden innan Fram började släppa till för mycket.
– Vi får en likadan dipp som i första matchen och släpper in tre mål snabbt, och så får vi hämta upp resten av matchen, fortsätter Mörn.
Frams målskyttar mot TuTo, som slutade 5-6, var Kenny Lindqvist med tre mål och ett var för Gustav Mörn och Joakim Johansson.

Läs mer i måndagens Nya Åland!

 

Erik Hallstensson

erik.hallstensson@nyan.ax

Foto: Fredrik Törnroos

foto@nyan.ax