DELA

”Tvillingarna” bäst – trots halv säsong

FOTBOLL. De hann bara med en halv säsong innan skadorna sänkte dem.
Men Dever Orgills och Diego Assis insatser räckte ändå till titlarna som Årets anfallare och Årets mest effektiva spelare.
– Sådan här uppskattning gör att man vill jobba ännu hårdare nästa år, säger Dever Orgill.
Dever Orgill, 23, och Diego Assis, 26, kom till IFK Mariehamn inför 2013 års säsong med olika förutsättningar och erfarenheter av ligafotboll.
Medan Assis, som värvades från svenska division II-klubben Assi, var med under hela försäsongen kom Orgill, vars kontraktsstul med St. Georges i Jamaica hade pausat hans elitkarriär i ett drygt år, in som en sista minuten-värvning i april.
Men utfallet blev detsamma.
Både Orgill och Assis gjorde succé i Tipsligan under våren och sommaren.


Toppade Lejonligan
I Europa League-kvalets första omgång tog det sedan slut nere i Baku mot Inter då båda två råkade ut för allvarliga knäskador.
Men vid tidpunkten för EL-matchen ledde Dever Orgill skytteligan med sina åtta mål och Diego Assis var i topp i Lejonligan som den spelare med flest ”Matchens spelare”-poäng (19 på 15 matcher). Och trots att succéduon bara hann med en halv säsong i Grönvitt prisades Orgill som Årets anfallare och skyttekung (elva mål i ligan och cupen) och Assis som Årets mest effektive spelare (fyra mål och åtta assist) på avslutningsfesten.
– Det är en fantastisk ära att få ett sådant här pris. När en klubb visar en sådan här uppskattning för vad man gör får det en att vilja jobba ännu hårdare på att komma tillbaka, säger Dever Orgill.
– Jag är riktigt glad över att få priset. Det har varit ett fantastiskt år i IFK och jag gillar verkligen att spela för den här klubben. Det är överraskande att jag kunde få priset trots att jag blev skadad så pass tidigt, säger Diego Assis.


”Hoppas på spel i mars”
Både Dever Orgill och Diego Assis är kontrakterade över 2014 – och ser fram emot att pusha varandra i rehabträningen.
– Jag hoppas vi båda kan vara tillbaka i spel i mars, säger Assis.
– Det är bra att ha en spelare som är i en liknande situation som en själv. Då hjälps man åt i träningen. Jag och Diego var riktigt goda vänner innan vi blev skadade, och efteråt har vi kommit varandra ännu närmare. Vi blir kallade för ”tvillingarna” ibland eftersom vi gör allt tillsammans, och vi har blivit vänner för livet under vår tid i IFK, säger Orgill.