DELA

Tvåhundra mil gav tre härliga pinnar

FOTBOLL. Över tvåhundra mil på tre dagar.
Men den långa bortaresan slutade lyckligt för IFK.
– Det är skönt att vara tillbaka, framför allt med det resultatet, säger Jani Lyyski.

Premiären i Tipsligan slutade med seger, 3–1, för IFK borta mot RoPS. Säkerligen ett skönt resultat för de grönvita som varit på resande fot sedan i lördags och tillryggalagt drygt 240 mil.
– Vi var medvetna om att det skulle bli en jobbig resa. Vägen upp kändes ganska lugn. Det är på vägen hem som man känner att timmarna går, och tänker ”vad jobbigt det hade varit om man inte hade fått mig sig ett bra resultat hem”, på det sättet är det extra skönt, säger Jani Lyyski.
Hur gör man för att fördriva tiden?
– När man har vunnit är det sist och slutligen ganska enkelt, eftersom det blir mycket skratt och man har möjlighet att snacka ihop sig. Alla är lite småtrötta, har svårt att sova och är uppspelta efter matchen, det går ganska bra. Det hade varit jobbigare om vi hade förlorat.


”Lite sura miner”
Men hemresan var tung för backklippan och hans lagkamrater. På måndag morgon fick de stiga upp för ett oplanerat tågbyte.
– Det måste ha blivit någon miss i bokningen för vi behövde byta tåg i Tammerfors klockan 05.30 tror jag, och efter det hade vi inga hytter, så det var lite sura miner i morse, säger Jani Lyyski.
Lagkaptenen hade räknat med att få sova hela vägen ned till Åbo.
– Men tji fick man. Där får nog den som har bokat resan titta sig i spegeln. Det var inte okej, skrattar han.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax