DELA

Två EM-medaljer på veteranmästerskap

STYRKELYFT. Klas Helén lyfte hem ett EM-guld och Christer Gustafsson tog EM-brons under Europamästerskapen i styrkelyft för veteraner som avgörs i Tjeckien.

Åland var representerat av två lyftare i styrkelyft-EM för veteraner som pågår under veckan i tjeckiska Pilzen. Klas Helén ställde upp i 105-kilosklassen för Masters 4 (70-79 år) och hade endast en motståndare.
Helén inledde med ett lyft på 125 kg i knäböj och följde upp det 115 kg i bänkpress, lyften gav honom ett delgrensguld och ett delgrensilver. I marklyftet slog Helén till med 155 kg vilket är ett nytt finländskt rekord i klassen. Totalt lyfte han 395 kg vilket räckte till EM-guld i klassen.
Christer Gustafsson var den andra ålänningen som deltog. Han ställde upp i 83-kilosklassen för Masters 3 (60-69 år). I knäböjen blev det ett delgrensbrons med ett lyft på 215 kg. I bänken satte han 145 kg i första försöket och det räckte till delgrensguld. I sista grenen, marklyft, klarade han 200 kg. Totalt lyfte Gustafsson 560 kg vilket gav honom ett EM-brons.

Läs mer i torsdagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax