DELA

Tung helg för IFK-hockeyn

ISHOCKEY. Det blev två förluster på lika många matcher för IFK Mariehamn på hemmaplan i Islandia i helgen. Tränaren Rein Metsik är kritisk till spelarnas inställning.
– Det handlar om killer instinct som måste komma inifrån. Redskapen finns, säger han.
Inför helgens två hemmamatcher ville Rein Metsik se färre utvisningar och mindre slarv. Nu lyckades IFK hålla igen på utvisningarna men däremot slarvades det en hel del i spelet, på alla håll. I lördagens match mot IF Hässelby SK Kälvesta hade IFK spelövertag och många skott på mål. Ändå lyckades de inte pricka rätt tillräckligt många gånger för att vinna matchen. Det blev då förlust med 3-4.
På söndagen fick IFK en chans att ta revansch på Norrtälje IK, som laget förlorade mot borta förra helgen, och för lördagens förlust. IFK inledde målskyttet när de i andra minuten satte 1-0 genom Nutthakit Snickars. Det blev i det stora hela det enda glädjeämnet för IFK som åkte på en till tung förlust med 3-7.
– Det är inte godkänt. Vi blir frånåkta i dag. Just nu är det inte så muntert. Det är mycket inställningen som måste ändras. Spelarna tar lite för lätt på saker och ting, att det ordnar sig. Det där lilla sista saknas kanske, säger Rein Metsik.
Läs mer i morgondagens Nya Åland!