DELA

Tufft för debutanterna i Allsvenskan

FOTBOLL. Det blev en tuff debut i Allsvenskan för Jani Lyyski i Djurgården. Lyyski, som ärats att bära kaptensbindeln i premiären, förlorade i dag borta mot BK Häcken.
För förre IFK Mariehamnbacken Paulus Arajuuri blev det än värre.
Jani Lyyski debuterade i Allsvenskan i dag med sitt Djurgården.
Premiären spelades mot Göteborgslaget BK Häcken borta på deras temporära hemmaplan i Borås, och DIF förlorade matchen med 1–2.
– Vårt spel kändes ändå bra i dag. Jag tycker att vi skapar chanser, vi håller i bollen och gör egentligen allt rätt. Skillnaden mellan oss och Häcken var att de var effektivare på att göra mål på sina chanser och så släppte vi ju in två mål.
– Just nu känns det tungt att vi förlorade men jag tror att om vi fortsätter med det som vi gjorde rätt i matchen i dag kan vi bli riktigt bra, säger Lyyski till Nya Åland.
Och sin egen insats är han nöjd med.
– Jag hade förberett mig ordentligt och jag gjorde mitt bästa. Jag tyckte det gick bra och jag hade hög passningsprocent. Men innan jag säger för mycket så vill jag se baklängesmålen på dvd, säger han.


Bar kaptensbindeln
Inte nog med att Lyyski debuterade i Allsvenskan han var också den i Djurgården som fick uppdraget att bära kaptenbindeln runt armen.
– Jag undrar om det är någon allsvensk debutant som har fått göra det förut. I vilket fall som helst var det mycket smickrande, säger Lyyski.
Daniel ”Daja” Sjölund fanns inte med i DIF:s trupp under söndagen. Han tvingades vila på grund av ett skadat knä.


Tuff debut för Arajuuri
Även Paulus Arajuuri, som lämnade IFK Mariehamn för Kalmar FF inför den här säsongen, gjorde sin allsvenska debut i helgen. En debut som inte var så lyckad.
Förlust hemma i går med 0–3 mot IFK Göteborg och Arajuuri var högst delaktig i två av målen. Bland annat 2–0-målet där IFK:s vassa anfallare Tobias Hysén tunnlar honom.
Nästa match för DIF spelas hemma inför tomma läktare mot Helsingborgs IF nästa söndag. Men redan i morgon är det dags för nästa ålänning i Allsvenskan när Tommy Wirtanen och hans Örebro SK möter Åtvidabergs FF hemma på Behrn Arena.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax