DELA

Tuff vår för Wirtanen och Lyyski i Allsvenskan

FOTBOLL. Allsvenskan håller landslagsuppehåll och Örebros Tommy Wirtanen och Djurgårdens Jani Lyyski fick en minisemester hemma på Åland innan träningarna drar igång igen.

Både Örebros Tommy Wirtanen och DIF:s Jani Lyyski har nött rätt mycket bänk under den första tredjedelen av årets allsvenska. Efter tio spelade matcher har Lyyski spelat tre hela matcher och sett resten från sidan.
– Jag jobbade väldigt hårt i vintras och är själv väldigt nöjd med att jag bet ihop. Sedan spelade jag de två inledande matcherna och blev sedan petad, helt omotiverat om du frågar mig. Därefter fortsatte jag träna hårt och fick chansen mot Trelleborg borta, då var jag inte i lika bra form som jag var tidigare under säsongen, speciellt inte mentalt. Nu har det svängt igen, det är hård konkurrens om mittbacksplatserna, säger Lyyski.
Wirtanen har hittills startat en match och gjort två inhopp.
– Under försäsongen fick jag spela mycket men i Allsvenskan har det inte blivit så mycket spel som jag hoppats på. Det är bara att gnugga på under träningarna och ta chansen när den kommer. De jag konkurrerar med har varit bra och då är det svårt att klaga.

Läs en längre intervju i dagens papperstidning.

dan.sjoblom@nyan.ax