DELA

Treårsplan ska ta SIF till trean

FOTBOLL. Inom tre år ska Sunds IF, som förra säsongen slutade på sjunde plats i fyran, ha tagit steget upp till division III. Det är klubbens utarbetade plan.
– Det är inget som är orimligt, säger SIF-tränaren Kim Cederroos som i år leder laget från start.

Efter halva säsongen i division IV förra året tog Kim Cederroos över tränarsysslan i Sunds IF. Efter en svag vårsäsong gjorde klubben en betydligt bättre höstsäsong. SIF slutade på sjunde plats i den jämna tabellen. I år siktar klubben på en placering högre upp i tabellen.
Cederroos fortsätter som tränare för SIF:s a-lag och har i år Ralf Isaksson som assisterande. Klubben har arbetat fram en treårsplan där slutmålet är avancemang till division III.
– Jobbar vi på är det helt möjligt, säger Cederroos.                                                
Topp tre
SIF har i år en betydligt större trupp än förra säsongen. Cederroos har flyttat upp en handfull juniorer och totalt innehåller truppen 27 spelare. 6-7 stycken studerar dock i Sverige. I medeltal har det varit 20 spelare på SIF:s träningar.
– Årets målsättning är att komma bland de tre bästa och etablera oss däruppe. Enligt alla spelare och ledare är det ett rimligt mål, säger Cederroos.
Sett till antalet träningsmatcher kommer Sunds IF att vara betydligt flitigare i år. Det blir fyra matcher i ÅM-serien, fem kortare drabbningar i Herrelvan och dessutom har klubben redan två träningsmatcher inplanerade mot bra svenskt motstånd.
– Vi är så pass många att vi rullar runt på hela gänget.

”Masken” kvar i Fram
SIF inleder ÅM-serien på söndag med match mot IF Fram. SIF spelar i division II där övriga motståndare är Eckerö IK, Jomala IK och Östernäs. Någonting som Cederroos tycker är helt okej.
– Vi får träna på att föra matcher vilket vi haft problem med i stället för att bara jaga boll mot IFK och IFFK.
I höstas blev det klart att Alexander ”Masken” Sandholm skulle återvända till SIF. Nu verkar det dock som att Sandholm trots allt ändå stannar med polarna i Saltvik.
– Det lutar åt det tyvärr, säger Cederroos.

Öst enda nyförvärvet
År 2005 gjorde SIF-anfallaren Johan Gustafsson 17 mål i fyran. Förra året vred han foten svårt i premiären vilket förstörde hela säsongen. Och Gustafsson har fortfarande problem med foten.
– Den har inte läkt som den ska göra. Men han är nog fit for fight då det väl drar igång.
SIF enda nyförvärv är målvakten Jesper Öst som avslutade fjolårets säsong i klubben.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax