DELA

Travet på lördag ställs in

TRAV. Säsongsavslutningstravet på lördag är inställt på grund av för få anmälningar. Ett 30-tal hade anmält sig, vilket inte räcker.

– Vi visste redan på förhand att den här tävlingsdagen skulle bli svår, säger Ålandstravets ordförande Barbro Carlsson.
Ålandstravets säsongsavslutning på lördag fick större konkurrens än det mäktade med. På torsdag är det trav i Gävle och på fredag tävlas det på både Solvalla och Romme. Nästa vecka inleds med breddloppstrav i Gävle och Eskilstuna på måndag och tisdag.

– Det är många startmöjligheter för hästarna. Det i samband med att prispengarna inte är så stora i säsongsavslutningstravet gör att många väljer bort resan, säger Barbro Carlsson.

För att få till en konkurrenskraftig tävlingsdag hade 60–70 hästar behövts. Helgens trav var också planerat som ett så kallat mörktrav, där loppen inte sänds vilket skulle ha minskat omsättningen.

Inkomstbortfall

 

Barbro Carlsson beskriver Ålandstravets säsong som lite upp och ner. Nordiska mästerskapen blev en lyckad travdag och dubbeltravet i juli lockade mycket folk.

Sämre för omsättningen var det däremot i september. Tanken var att travet skulle sändas på ATG:s hemsida, men sändningen visade sig vara svår att hitta på grund av uppsnacket till V75.

– Eftersom det var en stor tävlingsdag räknade vi med högre omsättning och det resulterade i ett inkomstbortfall för oss, säger Carlsson.

I maj kunde de som besökte banan inte spela på loppen på plats.
– Det är de två ATG-strulen vi har haft i år, säger Carlsson.

I år har Ålandstravet ordnat sex stycken travdagar, en lagom mängd.

– Det är vad vi klarar av nu och siktar på till nästa år, säger Barbro Carlsson.

För att höja antalet travdagar på Åland skulle omsättningen behöva öka.