DELA

Toppmöte i Islandia på söndag

ISHOCKEY. Förra säsongen gick de till kval – på IFK Mariehamns bekostnad.
På söndag gästar Östervåla Islandia.
– Det är verkligen ett bra lag vi möter, säger IFK-tränaren Rein Metsik.
I helgen väntar ett toppmöte i division IV Uppland. IFK och Östervåla har full pott efter tre matcher och gästerna till spel med en imponerande resultatrad: Tierp 10-2 (h), Sigtuna 8-2 (b) och Östervåla 2 4-1.
Förra säsongen förlorade IFK båda mötena med Östervåla. Grönvitts kommande motståndarna gick till kval och var bara två mål från att ta klivet upp i trean.
– Det är verkligen ett bra lag vi möter denna gång då deras unga spelare fått mer erfarenhet och självförtroende genom förra säsongens framgångar med serieseger och kvalspel. Som extra krydda till matchen spelar vår tidigare målvakt, David Johansson, för motståndarna, säger tränaren Rein Metsik i ett pressmeddelande.


Tränat PP
Ålänningarna drogs med några skador och hade många sjuka förra veckan då laget var spelledigt.
– Läget ser ljusare ut nu. Den enda spelaren som definitivt är borta en längre tid är Adam Lindberg på grund av knäskadan han fick mot Sigtuna i senaste matchen, 8–10 veckors frånvaro lyder domen, säger Rein Metsik, som tycker att laget tränat på bra under veckan:
– Spelet i numerärt överläge fungerade inte speciellt bra i senaste matchen varför vi lagt lite mer krut på den spelformen. I övrigt ser läget bra ut och alla ser fram emot söndagens match som kan bli en mer taktisk tillställning än vanligt. Vi får se vad som händer, spännande ska det bli i all fall.

Totte Vesterlund