DELA
Foto: Fredrik Törnroos

Suivikas blev kung på Ålandstravet

TRAV. Suivikas med Terho Rautiainen i sulkyn överraskade många och vann Nordiska Mästerskapen för kallblod.

– Det har varit motigt men nu är han i toppform och då är han så här bra, sa en strålande glad kusk, Terho Rautiainen, efter loppet.
Det blev för första gången i Nordiska mästerskapen för kallblod ett finländskt ekipage som vann, men inte mångbetrodda favoriten Vitter, utan Suivikas med Terho Rautiainen i sulkyn, som något förvånande knep segern. Suivikas hittade luckan på upploppet och var i mål huvudet före Tekno Jerken som blev tvåa. Suivikas som haft en tung säsong så här långt, överraskade många och vann till oddset 80,05.

– Jag sa till Suivikas med 400 meter kvar att vi behövde få hem lite pengar och det svarade han bra på. Nu fick vi också visa att vi kan slå Månprinsen och det är stort, sa en mycket nöjd Terho Rautiainen efter segern.

Jeppas Maxi tvåa

Jeppas Maxi med Torbjörn Jansson i sulkyn var nästan precis så bra som många runt travbanan hoppats på. Loppet blev en resa utvändigt utan rygg att gå på och in i sista kurvan styrde Torbjörn Jeppas Maxi till ledning. Men på upploppet blev I Won’t Dance med Mikael Fors alltför tuff och Jeppas Maxi slutade tvåa. Kusken Torbjörn Jansson var full av beundran efter loppet.

– Det här var mycket bra för en häst som inte tävlat på länge. Vi fick en sådär resa, men han gick under 1.15 på de sista 1000 meterna, så jag hoppas verkligen han kommer att göra flera starter, sa Jansson.

En av ägarna, Robert Ekström, var också nöjd.

– Naturligtvis är detta väldigt bra, han är ju inte alls tränad och gör det så här bra. Nu får vi se hur han svarar på detta lopp innan vi tar beslut om fler starter, sa han.

Håkan von Krusenstierna

Läs mer i dagens Nya Åland!