DELA

Styrkebesked av Linda Jansson

RACKETLON. Linda Jansson vann tjeckiska öppna i racketlon i helgen och försvarade därmed fjolårets titel.
– Det känns bra att bevisa att det inte var någon engångsföreteelse, säger hon.
Tjeckiska öppna är en del av FIR World Tour 2007 och arrangerades i helgen. På plats fanns åländskan Linda Jansson som tävlar för svenska klubben SALK. Hon är rankad etta i Sverige och reste till tävlingarna som förhandsfavorit. Och hon höll för trycket.
Hon inledde med en enkel seger över ungerskan Eva Hrabina och följde upp det med vinst över tyskan Nina Schulte innan semifinalen mot tjeckiska Martina Kakosova väntade.
– Hon är riktigt bra, både i squash och tennis, så jag visste att det skulle avgöras i pingis och badminton. De grenarna fungerade bra för mig i helgen och det gick vägen. Det var ju Martinas hemmaplan och jag förlorade mot henne sist vi möttes, säger Jansson.

Tränat dåligt ihop
I finalen väntade finländska topprankade Susanna Lautala-Näykki.
– Av någon anledning har jag alltid haft lätt mot henne, hennes profil passar mig och det är vad racketlon handlar om. Hennes bästa gren är tennis, och det tar jag henne alltid i, säger Jansson och fortsätter:
– Det var jämnt hela vägen och vi låg lika inför tennisen vilket ju inte var någon nackdel för mig. Så jag är riktigt nöjd, formen kändes bra – även om jag har ont i kroppen i dag!
Innan singeltävlingarna, avgjordes mixed dubbel där Jansson spelade i par med Johan Porsborn, även han tennisspecialist.
– Min pingis fungerade riktigt bra medan han är stark i badminton, men kanske har vi tränat det för lite ihop.

Ett bra besked
Det blev en ganska klar finalförlust mot Martina Kakosova och Radim Sochor.
– De var för bra helt enkelt, men vårt mål var att ta oss till final – så vi är nöjda, säger Linda Jansson.
Hon summerar helgen som mycket lyckad.
– Förra året slog jag lite i underläge och vann två titlar, så i år var jag lite av en favorit. Därför är jag mest nöjd med att jag fick ihop det ändå, det känns som ett bra besked för mej att jag kunde bevisa att det inte var någon engångsföreteelse.
Härnäst väntar troligtvis belgiska öppna i mitten på maj som följs upp av SM i början av juni och Finnish open i juni.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax