DELA

Struligt för Alandia Racing Team

MOTORSPORT. Alandia Racing Team hade det motigt när deltävling nummer två i Nordic Endurance Challenge avgjordes på Falkenbergs motorbana i helgen. Nu ligger man tolva i totalen.
Alandia Racing Team (ART) bestående av Thomas Sandell, Anders Mansén och Carita Broberg började lördagens tävling bra. Man startade i position 28 men körde upp sig många placeringar. ART fick svartflagg och tvingades gå in i depå.
– Det visade sig att tidtagningsledningen har märkt att vår transponder inte registreras varje gång vi passerat start och mållinjen. Det var bara att lägga benen på ryggen och springa upp i tidtagartornet för att hämta en annan transponder och montera den på mc:n, berättar Thomas Sandell.
Med en ny transponder funkade varvräkningen igen och ART fortsatte göra bra ifrån sig. Men efter fem timmars körning var olyckan framme igen.
– Jag var klart arg över transponderstrulet och låg och körde om förare hela tiden för att försöka jaga in förlorade varv, men vid en omkörning i en kurva tummade jag lite för mycket på mina marginaler och kom för långt ut. Hjulen kom ut på vita linjen på bankanten och det släppte direkt och jag åkte omkull, berättar Sandell.
Efter detta kunde Sandell inte köra vidare. Motorcykeln var dock i ganska bra skick så efter en halvtimmes reparationer kunde Anders Mansén ta ut den på banan igen och avsluta tävlingen. ART slutade på en 30:e plats med 321 registrerade varv fullföljda. Vann gjorde Team Allt i Däck med 413 varv.
ART ligger nu tolva totalt på 31 poäng och leder gör Br. Hörberg med 65 poäng. Nästa race är på Gelleråsen i Karlskoga den 29 juli. (ml)