DELA

Strömborg: ”Vet att vi är ett lag som producerar”

FOTBOLL. Noll mål på de två senaste matcherna.
Om IFK vill ta tre poäng i dag måste de få igång målskyttet.
– Vi vet att vi är ett lag som producerar, säger den assisterande tränaren Stefan Strömborg.
IFK Mariehamn har gått mållösa ur de två senaste matcherna, med 0–0 borta mot HJK och 0–4 hemma mot MYPA. I dag tar de grönvita emot FF Jaro på hemmaplan. Och för att ta en seger mot Jakobstadslaget behöver de få i gång målskyttet.
– Målchanserna och målen vet vi kommer bara vi får det andra att stämma; gå rätt in i matchen och är närvarande, säger tränaren Stefan Strömborg som inte legat sömnlös på grund av måltorkan.
– Det är inget som vi funderar på. Vi vet att vi är ett lag som producerar när vi får spelet att stämma.
Ni har inte haft någon extra avslutsträning?
– Avsluten är inte det som det handlar om. Det handlar om hur vi kommer in spelet och matchen. Vi har spelare som kan avsluta.


”Lite småskavanker”
Stefan Strömborg efterlyser bättre inställning än i storförlusten hemma mot MYPA.
– För det första måste vi ha en kampvilja när vi går in där, och vi ska vara med från början. Det är det som det handlar om.
Mot MYPA var IFK tröga i starten – och den grönvita maskinen tuggade heller aldrig i gång på allvar.
– Nu ska vi vara med direkt från början. Vi ska ha villiga och hungriga spelare, då är det mycket annat som löser sig i spelet. Har vi det så tror jag också på ett bra resultat.
På skadefronten ser det ljusare ut igen för IFK. Erik Lundberg är långtidsskadad och Jarkko Värttö är fortfarande inte tillgänglig för spel, i övrigt har ålänningarna fullt lag. Tommy Wirtanen och Diego Assis ser ut att vara spelklara igen, men det är inte säker att de kommer att starta. Likaså Simon Nurme som dras med en lårskada.
– Vi har lite småskavanker som man har i det här skedet av serien. Vi tar de definitiva besluten om vilka som startar så sent som möjligt.

Läs mer i fredagens Nya Åland!

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax