DELA

Strömborg blir assisterande IFK-tränare

FOTBOLL. IFK Mariehamn har kontrakterat Stefan Strömborg som assisterande tränare för a-laget inför nästa säsong. Därmed är ledarstaben klar.
Stefan Strömborg var som spelare med och förde upp IFK i division I. Nu återvänder han till klubben. Tillsammans med Peter Lundberg assisterar han huvudtränaren Pekka Lyyski 2012.
– Det känns klockrent att vi nu gjort klart med Steffo. Vi har fört diskussioner ett tag men kunde nu stänga fast den här frågan väl innan försäsongen inleds och det är helt suveränt eftersom ledartrion nu får tid tillsammans att lägga upp försäsongsträning och upplägg, skriver klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.
Strömborg har skaffat sig en gedigen tränar- och ledarbakgrund efter sin aktiva spelarkarriär. Han ämnar påbörja och erlägga UEFA A-licens inkluderande Yrkestränarexamen inkommande år. Han har varit fysioterapeut i TPS ligalag, har varit med som ledare och fysioterapeut för Finlands fotbollslandslag och de senaste åren har han varit med och byggt upp Pargas IF:s ungdomsfotboll.
– Just Strömborgs profil passar in perfekt i IFKs ledartrojka och kompletterar Peter Lundberg och Pekka Lyyski enligt klubbens synsätt, skriver Mattsson.
Strömborg har skrivit på ett 1 plus 1-årskontrakt.
Läs mer i Nyan i morgon. (ml)