DELA

Strandvall ser fram emot Hakamatchen

FOTBOLL. IFK fick klara sig utan mittfältaren Sebastian Strandvall i går.
Eftersom han spelat för Haka i Finska cupen tidigare i år fick han inte spela mot Inter. Han ser i stället fram emot söndagens Tipsligamatch då IFK möter hans gamla lag.
– Det ska bli väldigt roligt att möta Haka. Jag har många goda vänner där ännu och dessutom ska det bli intressant att se om jag kan utnyttja det jag vet om spelarna till min fördel. Det ska bli väldigt intressant, säger Strandvall.
Strandvall lämnade Haka för IFK i början av säsongen. Han kände inte att han hade tränarens förtroende och valde därför att byta klubb.
– Det har gått jättebra att komma in i laget här. Lagkompisarna har varit så fantastiskt bra så det känns som att man varit här mycket längre än en månad. Rent spelmässigt kan jag nog förbättra en hel del ännu men jag känner att jag kommer mer och mer in i IFK:s spelidé.

Varnar för Innanen
Vad gäller Hakas säsong så här långt tycker Strandvall att de ligger ungefär där de borde i tabellen.
– De har inte riktigt lyckats hitta någon fast förstaelva ännu utan det har varit mycket cirkulation. Det är inte så bra att de byter hela tiden, jag tror att det är därför de ligger i mitten. Spelarkvalitétsmässigt ska de vara med och fajtas om topp fem.
Strandvall vet förstås vilka Hakaspelare IFK bör se upp med.
– Det finns flera som kan göra väldigt bra ifrån sig men den jag själv vill varna mest för är Mikko Innanen. Han är väldigt snabb och hör till eliten i ligan. Dessutom är Hakas mittförsvar ihop med deras målvakt kanske Finlands bästa.
Strandvall berättar också att Hakas tränare Sami Ristilä sällan ger spelarna en klar taktik för anfallsspelet.
– Det Ristilä kräver är att alla är aktiva, han efterlyser ett väldigt aktivt spel. Samtidigt ska allt bygga på ett stabilt och tätt försvarsspel.
Slutligen vågar Strandvall sig på att tippa slutresultatet i söndagens match.
– Jag tror att vi vinner med 1–0. (ml)